Landgång på vinden

Ja denna veckan har man legat i lite grann. Belysningen är nästan färdig, och även landgången.  Nu i efterhand ångra jag mig att jag inte använde trådstege och gjorde en ordentlig elinstallation på vinden, men det finns inget som säger att jag gör om det i framtiden 🙂

Förutom att jag ska göra klart landgången samt belysningen längst bort, ska hela vinden saneras. All isolering ska ut, insektsnät ska monteras och ångbroms ska in, samt ny isolering. Stort projekt, men nästintill gratis att ordna, för man vill ju ha en frisk vind.

Jag har sedan i somras köpt ett medel som heter Mögelfri som ska sprutas på och bearbetas in i virket. Sen skall jag sätta upp en avfuktare för att få det varmare och torrare, förhoppningsvis räcker detta tills takbytet blir aktuellt. Men innan saneringen kan komma igång måste allt ut, och det är dumt att dra ut allt denna årstid. Och dessutom lär det inte torka tillräckligt bra nu heller, så runt vårkanten blir nog en bättre tidpunkt. Jag tror jag får fokusera på att bygga på ytterväggarna och sätta upp limträbalkarna ett tag och ev dra el och larm.

Belysning och landgång i nyare vinden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *