Vintermörker

Vintermörkret slukar min energi. Trots det inser jag att jag har kommit längre än vad jag tidigare trott. Många bäckar små, tydligen.

Balkbyte

Det som har hänt sen sist är att jag och min underbara flickvän har bytt plankorna i krypgrunden mot en riktig limträbalk. Vid varje golvbalk hade de stöttat med ytterliggare små spillbitar av plank som gled isär.

Ny limträbalk på plats. Notera plankorna.

Detta var ett rätt så avancerat projekt för en elektriker med noll snickarerfarenhet och en barnskötare med noll snickarerfarenhet. Dock gick det som vanligt väldigt bra när vi jobbar ihop och med hjälp av reglar, domkrafter, tålamod, några skrik, fick vi upp den fina balken.  Den skall även säkerhetsfästas med några vinklar. Bara för att jag är en person med både hängslen och limvrem.

Fasadbelysning

Armaturer inköpta från Westal och provlackade i Biltemas gummifärg.

Tyvärr hittade jag inga armaturer i rätt färg. Jag ville ha en färg som matchade grunden bättre. Därför lackerade jag dessa i gummifärg. Ser mörkare ut än vad den är i verkligheten. Man kan dessutom dra av färgen om man skulle tröttna eller om det inte skulle bli bra.

Elcentral

Har även beställt material för elcentralen. Det blev Schneiders nya Resi9 serie med bl.a. Wiser Energy-paketet där man kan övervaka elförbrukningen via app.

Köksplanering

Suttit idag och planerat lite mer detaljer kring köket. Har en idé i nuläget som känns rätt så bra. Enda jag ser nu direkt är att microvågsugnen antagligen istället bör hamna i högskåpet närmare diskhon.

Fönsterplanering

Har dessutom de senaste dagarna bestämt mig för att byta till PVC fönster. Har tittat på några fönster från Nordiska Fönster i serien Klint. Totalt skulle kostnaden för fönstren (övervåningen) understiga 30 000 kr vilket är prisvärt.

Nordiska Fönster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *